Juullimi pilluaritsi

 

- nu det jul igen...

 

 

 

2004 – året der gik!

 

Så er det snart et år siden, jeg sidst sad og tænkte tilbage på årets begivenheder.

 

2004 har budt på mange forskellige oplevelser lige fra de traditionsbundne familiefester over i de mere private og hyggelige stunder til frustrerende situationer hvor meninger blev til kasteskyts og medmenneskelig respekt en by i Rusland.

Der har også været en del rejser, åndelig såvel som fysisk og et af sommerens store højdepunkter var turen til USA, med gensynsglæde og nye opdagelser.

 

Hvis det nogensinde bliver en mulighed - så tag til New York.

Denne metropol med larmende avenues fyldt med ”Yellow caps” og menneskemylder til den fredfyldte stemning på Central Parks grusstier, blandt høje træer og klukkende vandløb. At gå på Broadway badet i neonlyset fra de mange odysséer der er på plakaten for ”hvad-nu-for-en-gang”…- jeg valgte ”Phantom of the opera” og bare titlen får pelsen til at rejse sig.

Dette skuespil lader sig ikke beskrive med mine ydmygende ord – det skal opleves live!

Jeg sad som nr. 6 på en 4-mands balkon og skønt det føltes som værende den sidste sild der kom ned i dåsen, fløj 3 timers forestilling bare af sted.

Se det er charmen ved ”The big Appel”…- være der lille bitte, i infernoet af et sansebombardement. Oplevelsernes indtryk overstiger det fysiske legemes eksistens, som desværre ikke nåede helt ned i fødderne…- så medbring gode vandre sko!

 

Flyet fra USA var knap nok landet og jeg tilbage i Silkeborg før en anden stor oplevelse trådte ud i lyset. Inden afrejsen havde jeg været til samtale om et job på Thule Air Base.

Grønland har altid været et mål i sig selv men nu var muligheden der også for et job og WUPTI…- her sidder jeg så nu!

Jeg har knapt nok nået at bearbejde mine indtryk endnu, men uden risiko for at skulle trække ordene i mig igen og på nogen måde fornærme nogen, så er dette ophold det bedste jeg har gjort for mig selv i mange år. Oplevelsen er total med den ekstreme natur, at arbejde i ”udlandet”, tale et andet sprog, udvikle mit fag og kompetencer – alt sammen indenfor et areal på størrelse med Vejlby Klit, ja endda mindre!

 

Naturen har taget mig med storm, bogstavelig talt.

En efterårsstorm på den jyske vestkyst er ”oldebarn” til dem der udfolder sig her…- fantastisk og fascinerende.

I stedet for at gentage mig selv, vil jeg henvise til hjemmesiden her, hvor der blandt andet er uddrag fra min dagbog med dertilhørende billeder, jeg har taget undervejs.

 

Som skrevet har dette år budt på alt fra lykkelige familiebegivenheder, private uforglemmelige hyggestunder til oplevelsesrige rejser og arbejdsmæssige udfordringer.

Men det der sætter prikkerne over i’erne i totusindefire er følelsen af glæden ved livet og luft under vingerne.

 

”Jeg mærker mine følelser og overvældes af den glæde der er ved livet.

Der har været gang i mange følelser, født af tanker i min verden, som har fulgt mig på rejsen i gennem det store land og blandet sig med de billeder der ramte mine nethinder.

Jeg har været glad og trist, energisk og træt, overvældet og skuffet - alt sammen på samme tid.

Der er sket en forvandling – jeg spreder mine vinger, ser verden og glædes ved livet”

 

 

 

 

 

 

                                           

Ønsket om en

 

      Rigtig glædelig Jul

                  samt

      et godt Nytår

 

 

  

Til alle fra Thulehunden

 

Z Tilbage til december

Stars and stribs spejler sig i en vandpyt

Manhattan fra Central Park

Botanic Garden, NY City

 

 

Gør verden til et bedre sted ...- start dagen med et smil!