Iskanten, september 2004   

foto af David DePinho

 

 
 

 

Oktober 2004

 

Thule Air Base

Fredag d. 15. oktober 2004

 

Ja, så er det ved at blive hverdag her på Thule.

Jeg står op om morgenen, går op i Dinning-hall´en, spiser mit rundstykke og drikker min kaffe. På vejen til arbejde, som ca. tager en smøgstid, køre taxierne med flere folk på vej til morgenmad eller arbejde.

Jeg hilser eller de hilser, jo det er en dejlig måde at starte dagen på.

I Arktisk gang, en mellemgang, møder jeg min daglig ven, Lessor.

Med en lille tingest jeg har i mit nøgle bundt, får jeg Lessor til at bibbe højt og lystigt…- så hvis man ikke er vågen så bliver man det.

Lessor skal man altid huske ved mødetid og fyraften…- jeg har glemt ham et par gange, men som individuel ansat er overtid interessant-timer, og så gør det ikke så meget…- det er nu altid godt lige at starte dagen med et lille bib.

 

Ja, så er jeg på arbejde i ca. 5 timer og så går jeg igen til Dinning-hall for at indtage dagens 1. hovedmåltid. Ved skranken møder jeg altid den smilende grønlænder dame.

Ja de er nu nogen stykker, men fælles for dem alle – smiler de altid friskt til en når vi skal skrive os ind på måltidet.

”Må jeg se dit MEAL-cart” spørger de mig om. Jeg har som sædvanligt forlagt det alle mulig andre steder end der hvor det skal bruges. Åh jo…- det er et af dagens højdepunkter…- denne lille morskab hen over skranken.

 

Efter en god gang mad er det igen tilbage på arbejdet, der på en almindelig dag kun er fremskredet med 50%. Låser mine sandaler ud af skabet ude i gangen, efter arktisk gang, og sætter de sne-mudrede sko tilbage og låser omhyggeligt skabet efter mig.

Går forbi receptionen, med de altid smilende Fit-nesser (kender du farven…??? Blondiner…) fortsætter langs boldbanens baglinie, hen til trappen og op på 1. sal.

Endnu en trappe forceres inden jeg kan dreje til højre ind af døren og så holde til venstre og der….lidt til højre igen står min kontorstol.

Jeg taster koden til computeren og starter på 2. pas i dagens program.

Joh, det er grejt, som de siger på norsk, at være på Thule basen!

 

Nå, sarkasmen længe leve…og lidt selvironi er da heller ikke af vejen, for når jeg kommer til at tænke lidt over de handling jeg foretager mig, så kommer det til at lyde som det ovenfor.

Det går bare derudad men desværre bliver det mørkere og mørkere. Det er virkelig til at se nu. Om morgenen er det bare sort og kl. 19.00 er det sort igen. Jeg tænker også det mærkes derhjemme. Dagene bliver kortere, men det er altså ikke med 20 min. om DAGEN…- som her på Thule - ta´ den!

Der findes foranstaltninger og lige nu kommer der mange 1000 lux ud fra ”Anti-depressionslampen” der står her ved siden af mit skrivebord…- den gi´r også lidt varme fra sig…UMMM!

 

Så har jeg også lige modtaget mine første film, fra fremkaldelse i DK.

Jeg fik næsten ikke noget at spise i aftes, da jeg var så spændt på at se dem hjemme på computeren. OG hvilken fornøjelse at se dem…- de er bare så gode og I skal nok få dem at se så snart jeg kan få dem lagt ud på min nye hjemmeside.

  

Arbejdsmæssigt går det en lille smule langsomt lige for øjeblikket.

12 timer er lang tid hvis der ikke er noget at lave, men jeg finder på forskellige ting som at læse faglitteratur …ZZZzzzzZZZzzz, rydde lidt op og ommøblere på kontoret… zzzZZZzzz…kigge i gamle sagsmapper og mapper på computeren, hvilket er noget mere spændende og tankevækkende.

Der er godt nok mange formularer, skemaer, diverse sundhedsfremmende rapporter med sukkersøde formuleringer og fordømmende brandtaler om hvordan man skal leve og hvordan man absolut ikke skal leve. Meget grinagtigt, specielt når de store amerikanere stadig står i snack-line for at æde feature stegt mad…PUHA!

 

Nå nok om det…vi ved det jo godt alle sammen….LIDT AF ALTING har aldrig skadet nogen.

Nu er der 10 timer til fyraften…dejligt og i weekenden skal jeg måske (hvis vejret tillader det) ud og dykke. Ja, I læste rigtigt!!! Jeg skal simpelthen ud i det kolde vand og kigge på fisk, søanemoner, søstjerner og hvad der nu ellers er at kigge på dernede, nu hvor det er så koldt. Wish me luck!

 

 

 

 

 

 

 

Rapelling fra ca. fra 18- 20 meter FEDT

…ud over kaaaaanten…

- heldigvis er der nogen der holder i den anden ende af rebet

 

 

Gør verden til et bedre sted ...- start dagen med et smil!