Thule Air Base by night december 2004

 

foto af Jesper Abildtrup

 

 

 

Forside ¦ Dagbog ¦ Fotoalbum ¦ Kontakt

 

Januar 2005

 

Lørdag d. 1. januar 2005...!!!!!!!

 

 

 

9. januar 2005

 

Så er det nye år skudt i gang og jeg fiser rundt som en vildfaren raket, der ikke lige sådan mister farten eller lægger an til at eksploderer. Det sidste sker forhåbentlig kun af glæde og lettelse over at jeg snart er på vej hjem på ferie.

 

Jeg har i dag fået fakturaen på min rejse til Seychellerne samt rejseplan. Det bliver en lidt peberet tur men derimod også en 16 dags tur til PARADISET i det Indiske Ocean.

Det er planen der bare skal slappes af med lidt dykning og meget gerne sammen med verdens største haj-art – Hvalhajen.

 

 

 

  

 

 

 

Det er ikke usandsynligt at de ligger et sted mellem 15-18 meter i længden – som de er store lige så fredelige er de også. Lever af små krebsdyr som de fanger ved at svømme gennem stimer med munden på vid gab…- den anden dag læste jeg i et dykkerblad, at hvis dykkeren ikke var opmærksom kunne det rent faktisk forholde sig sådan, at hvalhajen kom til at sluge ham. Bare rolig mor…- jeg skal nok holde mig på afstand, men se og tage billeder, det skal jeg bare – DET BLIVER SÅ UBESKRIVELIGT FEDT!

 

Nu er der kun 17 dage tilbage!

 

 

 

Thule Air Base

Søndag d. 16. januar 2005

 

Joh…, det lysner i horisonten hen over Sydbjerget dag for dag. Det er ren fornøjelse at være vidne til solens tilbagekomst med 20 min om dagen. Om det er fordi jeg snart er på vej hjem på ferie eller begyndelsen til lysere tider efter 2 måneder i mørke, er svært at svare på, men begge dele er meget velkommen på nuværende tidspunkt.

 

Godt 4 måneder henne i min ansættelse er jeg efterhånden kommet godt ind i forholdene her på Thule og i mine arbejdsmæssige ansvarsområder. Det er virkeligt et udfordrende og alsidigt arbejde, hvor hverdagen hele tiden byder på noget nyt.

I denne uge har jeg undervist i konferencelokalet med to gange løftekursus og en Healthy Living Workshop (sundhed og motion/træning).

Det er virkelig skønt at undervise på alle mulig måder. 

Det giver mig energi på dage, hvor energien er lidt på LOW. I de sidste par uger har jeg forberedt et foredrag omhandlende ”Arbejde og motion” som skulle afholdes torsdag aften. Jeg var klar, men med kun én tilmeldt aflyste jeg seancen. Ærgerligt efter alle de timers forudgående arbejde…- jeg er blevet en del klogere, så jeg har fået noget ud af det…- dem der ikke kom ved ikke hvad de glip af. Der er en chance mere på torsdag i næste uge, hvor jeg skal holde samme foredrag bare på engelsk.

 

 

 

Der er tyndet lidt ud i vores newcommergruppe i denne måned.

”Baronen”, Jacob har sagt op under sin ferie i Danmark og kommer ikke tilbage til Thule. Det har været et lille chok for mig personligt og så er det jo tankevækkende når en fra ”gruppen” siger op efter kun 4 måneder.

Her d. 29. december kom flere fra gruppen tilbage fra en måneds ferie i Danmark og efter deres udsagn, har det været meget svært at komme tilbage og genoptage arbejdet de forlod. Jeg kan godt sætte mig ind i de menneskers situation, da jeg prøvede det selv efter min uge i DK i november (billederne ude i siden er taget fra flyet på vej herop i nov.)

Det er svært at beskrive hvad der foregår oppe i hovedet, men det kræver altså sin mand at komme her til Thule, hvor der er koldt og mørkt stort set døgnet rundt. Det er vel ikke et under at det kræver en lille klimatisering!!!!!

 

 

 

Ellers sker der ikke så meget. Jeg har simpelthen gearet ned på aktiviteterne i fritiden…- når jeg kommer hjem fra arbejde falder jeg nærmest bogstaveligt om på sengen og det resultere som regel i en lille ”morfar”!

Jeg trænger til at koble fra og komme lidt ud blandt andre mennesker samt opleve noget andet end Thule. Bare det at kunne solen stå op og gå ned igen…- det er egentlig et simpelt ønske, men på Thule…!!????!! Solen kommer igen om nogen uger. Heldigvis så er ferien indenfor rækkevidde og endnu bedre er der en masse arbejde på jobbet, så tiden ikke bliver lang.

 

 

 

Nå nu er det søndag og i morgen er det fridag i anledning af Martin Luther King Memorial day. Det kommer på et godt tidspunkt og jeg vil nyde den i fulde drag.

Nu er der 10 dage tilbage + nogen ekstra dage før dette syn vil være en daglig oplevelse i 16 dage!

 

 

 

 

 

20. januar 2005

 

 

 

 

 

 

En lille Thule STORM før afrejsen???????????!!!!!!!!!!!!!!!!! Det fly SKAL bare kunne lande OG lette onsdag formiddag d. 26. januar. Jeg krydser fingre samt tær og hvad der ellers kan krydses!!!

 

23. januar 2005

 

Nu er der snart "tag-hjem-tid" - kun 2 arbejdsdage tilbage!!!

Det er lidt spændende om jeg så overhovedet får lov til at tage hjem på onsdag, da stormvarslet her ovenfor er udsat til netop på onsdag. Forhåbentlig bliver det kun en lille puster uden sne og som planlagt kommer jeg hjem til Danmark.

 

Jeg har fået billederne fra Nytårsaften som kan ses herunder og ude i margien.

 

 

 

        

 

 

 

Høj cigarføring                           ...og efterfølgene lidt motion til VLTJ-sangen med Tørfisk

 

Godt Nytår...

- jeg savner jer!!!!

Illulisat (Jacobshavn)

Fjorden i Illulisat

Isbræen i Illulisat

Nytårsdinner i #133

...tændt op Hygge-pejsen

Elvis lever...

"Der er et yndigt land..."

 

 

Gør verden til et bedre sted ...- start dagen med et smil!