Mors have, Danmark juli 2005

 

Fotos af Jesper Abildtrup

 

 

 

Juli 2005

 

3. juli 2005

 

1½ uge igen og jeg er begyndt på den store vennerunde.

Hvor er det dejligt at se dem alle sammen igen. Det bliver til lange snakke om alt fra hverdagen til helt ud i verdensrummet og begyndelsernes begyndelse. Her den anden aften sad jeg sammen med Martin på hans terasse i Århus til kl. 3.30 om natten uden at fryse.

I går var det så lidt af en OFF dag, hvor jeg så kvindernes finale i Wimbledon - Venus vandt selvfølgelig over Miss Davenport. En meget seværdig kamp!

 

I går aftes sad jeg igen udenfor, men denne gang i selvskab med mine forældre og familiens hund. Der blev serveret kaffe i "Togvognen" som er et lille hjemmelavet skur nede i haven.

Solen var på ved ned bag naboens tagrygning, men det var ikke kodt overhovedet. Jeg havde kameraet fremme og tog et par indtryk, som nok kun fortæller en brøkdel af fornøjelsen ved at sidde der og RÅ-hygge. Billderne kan ses ovenfor i Månedens TOP-billede.

 

 

Nu er det jo søndag og mor vimser rundt i haven. Den er bare så flot og blomster i sommerens farver pryder krukker på terrassen og i diverse ophængte kurve på muren. Jeg er helt misundelig, at det ikke er mig der har sådan en have til hverdag, hvor jeg kan pusle rundt og arrangerer.

Jeg må "nøjes" med at gå på jagt med kameraet og gør det gerne, specielt i den omkringliggende silkeborg-gensiske natur.

For nogen uger siden var jeg på tur til Himmelbjerget. Jeg nyder virkelig at komme til disse steder, jeg så mange gange har været før. Hver gang er der sket noget nyt eller også har landskabet forandret sig lidt. Panoramabilledet ovenfor er taget oppe fra Himmelbjerget ned over Julsø. Silkeborg ligger til venstre (kan ikke ses), men Laven kan lige skimtes helt ude til højre.

Hvad billederne ikke fortæller er, at der var kæmpe sværme af myg, meget Blodtørstige monster myg, der en efter en stak efter behag gennem både bukser og t-shirt. Det er først nu, at "arene" er forsvundet efter de første par nætters kløen og krassen.

Der skal ikke ske så meget i dag, men i aften skal jeg i biografen med Mette og se "Star Wars III". Det ser jeg frem på mange måder!

 

Dagens vejr er skyet med lidt vind og 23 gr. - lige til at dovne i og måske herrenes finale i Wimbledon.

 

5. juli 2005

 

Så kom regnen og lidt andre grader end hvad jeg har været forvent til de sidste 3 uger. 15 gr. og der står ned i stænger - egentlig ganske hyggeligt. I går var jeg ude ved Jørgen "Brandmand der er rejst for good fra Thule. Jeg havde en Weber Grill med til ham, som han havde købt på Thule og den blev indviet men store rejer på spyd, store saftige bøffer og pølser. Det blæste en halv orkan - min mor og jeg var enige om, at Mistral vinden var kommet lidt for langt nordpå. Det var hyggeligt at møde Jørgens kone, Terese og sønnerne Andreas og Mikkel. Der er gang i de unger, som løb om kap med hinanden og deres far, som ikke helt kunne følge med i spurten! I dag skulle de ind og se "Star Wars III" som jeg selvfølgelig kun varmt kan anbefale, eftersom jeg så den søndag aften sammen med Mette.

 

I dag skal jeg ud til Keld, som jeg glæder mig meget til.

 

11. juli 2005

 

Så er der kun et par dage til jeg igen er tilbage på Thule og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Det har været nogen varme dage i DK - op til 29 grader og det ser ud til, at det gode vejr fortsætter. I går kom jeg hjem efter nogen dage på "Bondegårds-ferie" hvor jeg har malet 26 sprossede vinduer og slæbt kampesten til et par bede i haven. Det var rigtig hyggeligt og det sidste af en række vennebesøg i denne omgang. Nu er det snart pakketid, dog skal jeg lige ud og spise i aften. 

Aftenhygge i "togvognen". Arne, Berta og mor

På Himmelbjerget

 

 

Gør verden til et bedre sted ...- start dagen med et smil!