Dundas 

august 2005

 

Foto af Jesper Abildtrup

 

 

  September 2005  

 

5. september 2005

 

Så bliver der flaget for den helt store dag - Ét år på Thule Air Base.

Det er som ikke til at fatte, og alligevel føles det som flere år.

Jeg vil vente med at se tilbage til dagen oprinder om ikke så mange dage!!!

 

Thule begynder at ligne sig selv igen, som jeg husker den i min første tid heroppe.

Solen er begyndt at gå ned og temperaturen er faldet til lige over frysepunktet. Den første tøsne faldt i mandags og lørdag faldt der endnu engang lidt sne. I lørdags var også dagen, hvor vi endnu engang skulle sige farvel til et par beboer i barak #356. Kent og medarbejder Stig fra Fitness Centret holdt fest. For good-PARTY's hvor der efterhånden har været nogen stykker af, er jo en dagligdagsting her på arbejdspladsen, men det er aldrig sjovt at skulle sige farvel til venner, som man har kendt igennem et længere stykke tid. Stig skal tilbage til kæresten i Ålborg og Kent tilbage til sin kone i Silkeborg. Det var en hyggelig aften hvor der blev festet igennem til kl. 3.30 for mit vedkommende. Dagen i går var fri for tømmermænd og i dag har vi så fri i anledning af den amerikanske helligdag LABOR Day.

 

Der har jo været så mange oplevelser og igen er der taget en del billeder som jeg stadig gerne vil dele med, dig kære læser!

den helt store oplevelsesuge kom i kølvandet på vandreturen til grønnedalen, som stadig står som en af de helt store begivenheder.

Allerede torsdag i ugen efter var der arrangeret en privattur til is-hulerne, som ligger ca. halvvejs mellem basen og Cap Athol.

ishulerne opstår når smeltevand render ind under store snefaner, lavet i vinterhalvåret. det kan tage flere år at lave disse enorme tunler med vældvende katedraler.

 

   

Vejret var igen med os da vi i 3 stk. 4-hjuls-trækkere kørte afsted. Vejen derud er den samme som vi i weekenden havde kørt på ud til Grønnedalen. Heldigvis skulle vi ikke sidde og bumle i lige så lang tid.

Den 1. hule kunne vi ikke gå igennem og der var ikke så højt til loftet. Der var nu alligevel lidt sommerfugle i maven ved at gå ind i mørket, hvor det drybbede fra loftet og vand rislede i bunden. Lyskeglerne fra lommelygter ramte sider og loftet i is-hulen og frembragte de flotteste farver og reflekterende rimfrost.

Vi fortsatte lidt længere ned i slugten hvor en endnu større tunlen befandt sig. Først skulle man lige ind i den, da "indgangen" var faldet sammen. Floden var også her lidt dybere og det gjaldt om at vælge side vadesten med omhu. Lidt længere inde var der endnu et sammenfald af tunlens side, hvorigennem aftenlyset strømmede ind og oplyste dele af hulen. HVILKET syn!

 

 

 

Selve tunlen var imponerende. Højden til loftet vil jeg vurdere til at være som i en almindelig gymnastiksal men længden og bredden som en håndboldbane. Vældvingen var udsmykket med mindre fordybninger og bølgende jordfarver i kontrast til den blå-hvide is.

 

Nogen fortsatte igennem og ud på den anden side. Lene, Jørgen og jeg selv gik ud samme vej som vi kom ind og op på en mindre forhøjning for at få en kop kaffe. Her kunne vi nyde udsigten ud under dalen og se de andre som små sorte prikker i det fjerne.

 

kulden bed lidt i kinderne og mine medbragte hansker kom hurtigt på. Snart var de andre tilbage og vi satte kurs mod basen. Den lave sol malede himlen i gyldne farver og tegnede siluetter af landskabets konturer. Som afslutning på turen og en efterhånden lang dag, kørte vi på havnen for at tage den nedgående sols scenerier i nærmere øjesyn.

 

 

 

8. september 2005

 

Ét år på Thule Air Base - and still going strong!!!

Dagen har indtil videre været en ganske almindelig dag. Stod op i morges, gik i Dining Hall for lidt morgenmad og så på arbejde i HAWC'en.

Nu er det middag på Thule og det lader til, at dagen måske alligevel får et lille TWIST!

 

Vi starter på STORM-sæsonen næste torsdag og så skal vi jo være forberedte på de store vinterstorme. Derfor er der lagt op til at vi skal have en lille Storm-EXERCISE. Faktisk lige i dette øjeblik kommer meldingen over PA-anlægget. Der er meldt Storm-condition ALPHA on-base!

Ja, så bliver der sikkert meldt BRAVO om ikke så længe, for så tilsidst at komme op i en CHARLIE og endda en DELTA som er den højeste grad en storm kan få heroppe. I skemaet herunder er STORM conditonerne og hvilke ACTIONS der sker under de forskellige meldinger!

 

STORMFASE

ACTION

STORM NORMAL: Der er ikke udsigt til storm

Der arbejdes på normal vis.

STORM ALPHA: Der er varslet storm indenfor de næste 12 timer

Hold dig orienteret om vejrudviklingen. Hold øje med vejrkanalen (kanal 6).

STORM BRAVO: Vindstyrke > 25 knob. Sigtbarhed under ¾ mile.

Ikke-livsvigtigt personale skal opholde sig på basen. Al trafik foregår efter "buddy"-systemet (dvs. mindst to sammen) bortset fra kørsel i køretøjer med radio.

STORM CHARLIE: Vindstyrke > 35 knob. Sigtbarhed under ½ mile.

Livsvigtigt personale skal fortsætte arbejdet. Alle andre skal søge til deres respektive barakker og melde sig til barakformanden.

STORM DELTA: Vindstyrke > 50 knob. Sigtbarhed under 100 yards.

Bliv, hvor du er!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der kan læses om STORM-vejr og ses billeder, da den værste storm i 9 år ramte Thule i februar i år KLIK HER!

I går fik vi så efterårets første rigtige snefald. Masser af sne - der var faktisk stor interesse for om "Rødkælken", Air Greenlands røde Airbus 330, som kom direkte fra Kastrup, ville være i stand til at lande i det vejr. Den havde nu imidlertid ikke nogen problemer, hvilket sikkert var i manges interesse, ikke mindst dem som skulle hjem på ferie. For den kom også op igen med direkte kurs mod Kastrup.

10. september 2005

Jeg er en smule "rusten" her til morgen efter en barak-middag i anledning af, at en ny beboer er flyttet ind. Det er en tradition som faktisk er ret hyggelig og giver rig mulighed for den ny-ankomne at se hvem der bor i barakken samt at få lidt generel information om forholdene. Robert har været på basen før, i sammenlagt 2 år - så det var begrænset hvor meget vi kunne fortælle om forholdene heroppe. Det var snare omvendt!!!

Igen i aftes kom der sne - hyggeligt og jule-agtigt - og Ja, det går jo den vej! I aften er der 1 års Jubilæums middag i klubben, hvilket jeg glæder mig til. Der skal nok blive snakket og fortalt røverhistorie fra et helt år - FEDT! Af 18 newcommere, 8/9-2004 er vi endnu 12 tilbage!

19. september 2005

Så er der igen gået et stykke tid siden sidste up-date - jeg beklager! Ikke desto mindre er der igen sket en hel del her på Thule. Mandag morgen (for en uge siden) sad chefen til byggemøde for opbygning af styrketræning- og omklædningsrummene. Torsdag kl. 13.00 lukkede Fitness Centret og håndværkerne gik i gang. Hele sidste uge har båret præg af opbygningen med en del forvirring og hurtige, uovervejede beslutninger. DET er trættende i længden - men sådan er Thule og ja, det ser ikkeu ud til at det bliver anderledes foreløbigt!

Det var en rigtig hyggelig Newcommer-middag vi havde sidste lørdag og aftenen også for den sags skyld. Kl. var der også hen af 5.00, søndag morgen, inden jeg lå i min seng! Denne weekend var ingen undtagelse. Fredag lavede jeg barakmiddag til 10 personer. Menúen bestod af: et glas champange før middagen, som var Tournedos med hasselbagte kartofler og grøn salat. Til dessert var der 3 slags is med hjemmelavet chokoladesovs. MUMS - det smagte godt og det lod også til at de andre var ret tilfredse. Ja, til en god middag hører der jo god vin, og det blev til lidt for mange gode vine i løbet af aftenen/natten, hvilket godt kunne mærkes lørdag. det meste af lørdagen gik med udmugning på værelset - det er utroligt hvor maget der kan "bunke" sig op på de ellers få opbunkningssteder. Om aftenen var jeg lige en tur i klubben i igen, for at se en DJ Battle mellem 3 DJ's. det blev jeg hurtig træt af og gik tideligt hjem.

I går var jeg på tur med Margit til Dundas Tangen. Solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen var lige under de 0 grader. Dejlig tur på 5 timer, hvor vi fik taget en del billeder af bl.a. ryber, is-fjelde og overværede at et isfjeld flækkede på midten. Det var som en torden og dramtisk at se det ½ isfjeld vugge efterfølgende for at finde ligevægten. Weekenden blev sluttet af på sofaen i fællesrummet, foran flimmerkassen til en lidt særpræget Thriller.

Nu er det mandag og der er kun 2 dage til jeg skal på Kursus i Nuuk og efetrfølgende 16 dages ferie i DK. Jeg er klar!!!

8. september 2005

Ét år på Thule Air Base

Indgang til den første Is-hule

grasiøs himmel

Vældvingen - en konge værdig.

Jørgen i siluet

Storm over Thule, febr. 2005

lørdag morgen!

En Tiara af indlandsis

 

 

Gør verden til et bedre sted ...- start dagen med et smil!