F

O

T

O

0

8

0

6

 

J. Abildtrup

Kontakt ¦ Links

August 2006  

 

 

20. august 2006

 

Ja, det er altså efterhånden blevet sent i august og siden sidst er der sket en hel masse. Som lovet vil jeg berette om sejlturen til Samsø og nyeligt hjemvendt fra ferie på Rømø, er der nok at tage fat på.

 

 

 29.-30. juli 2006

 

Samsø tur-retur!

 

Vejret lovede ikke for godt, skønt der forinden havde været godt vejr i 3 uger, med temperaturer op over de 30 grader. Skidt vejr er der ikke noget der hedder, det er et spørgsmål om at tage tøj på som svare hertil.

 

Tasken var pakket, men jeg var lidt træt da vi endelig sad i bilen med retning mod Ebeltoft - Mettes hjemby og her ventede hendes mor og far, Lise og Gert på "deres" båd "Undine", en 36 fods Faurby.

Kun lige var vi kommet ombord på båden før Kaptajn Gert sendte sine gaster i gang - Lise og Mette, mens jeg gav udtryk hvor han helst ville have mig, så jeg var mindst i vejen. "Du sætter dig dér" sagde Kaptajnen og pegede på et højne bagerst i båden. "Javel" svarede jeg adlydende og satte mig.

 

Allernådist fik jeg lov til at overtage roret på åben hav under kyndig vejledning fra Gert. Vi kom sikket i havn nærmere bestemt Mårup Havn på den vestlige side af Samsøe. Mørket var ved at sænke sig, da Lisa kokkerede en dejlig middag efterfulgt af nogen skarpe i form af Gerts Calvados - noget sprøjt efter min smag, men hvad gør men ikke for hyggens skyld.

 

Om lørdagen gik vi ind til Nordbys hyggelige gadekær omgivet af de romantiske bindingsværkhuse, hvor høje stokroser stod ranke op ad husmurene. En lavendel var fuldstændig dækket af sommerfulgle og summende bier.

 

Tilbage i Mårup Havn købte Lise et par røgede makreller fra det gule røgeri, som snart lå godt i maven. Så var det tid til en forfrikende dukkert i det dejlige hav og efterfølgende blev det til en lur på stranden.

Da vi kom tilbage var der besøg på båden af et par venner til Mettes forældre, Gert og Lise, som vi grillede sammen med til aften og ja, så var lørdagne også gået, og denne gang kan med ét glas af Hr. Skovsens "trylledrik".

  

Søndag var det så tilbage til Ebeltoft, som ikke gik helt godt. Der var ingen vind til sejlene, skønt der blev gjort store anstrengelser for at sætte dem så bare lidt vind kunne bringe os fremad. Eftersom det er min føste sejltur, og ikke ved ret meget om sejllas, kunne Gert jo sende mig rundt til hvad som helst og der var et par gange, hvor jeg tænkte, at nu laver han fis med. Men gjorde han skam ikke, men der kom ikke mere vind af mine anstreglser og vi sejlede hjem ved motor. Ikke i Gerts smag, men vi kom fremad og endte dermed en meget hyggelig og nærværende weekend i Ebeltoft kl. 17.00.

   

11. august 2006

 

Besøg hos fotografen Danni, der havde mange spændende idéer til fotografering til bylluppet. Han er hyret og endnu en ting kan krydses af på "den lange" Huskeliste.

 

12. august 2006

 

Besøger syersken som skal sy Mettes kjole og som skal lægge mine bukser op. Jeg blev sendt i haven mens Mette prøvede en lærredmodel af hendes brudekjole.

Det bliver så stort at se Mette med kjolen på, den store dag i september - selvfølgelig er jeg nysgerrig, men det betyder uheld, hvis jeg fik kjolen at se inden dagen og sådan er det jo, men jeg har mange forestillinger om dens udformning, både på godt og ondt. (heldigvis er det ikke en trend med puf-ærmer...- er det vel?!!!!!!!) 

 

13. august 2006

 

Første feriedag og vi er landet i det sydlige Danmark -  nærmere bestemt øen Rømø i vadehavet.

Ved ankomst til Marsklandet tog vi lige et smut forbi Ribe, da det ville være en god idé at invistere i et par regnbukser. Det blev nu til mere end det; et par arbejdssandaler og et kig ind i Ribe Domkirke. 

 

    

Udsigten fra tårnet ud over Ribe og i horisonten Vadehavet.

 

En hyggelig lejlighed, som vi har lånt af Mettes forældre, ligger på den sydlige del af Rømø, ved Havneby. Der er vel ca. 60-70 kvm. i 2 plan, 2 værelser på førstesalen og et værelse med køjesenge nedenunder.

Nu har vi lige spist og skal, som aftalt, til at øve brudevalsen. Det skal vi gøre hver aften i vores ferie, så vi kan brudevalsen i søvne. 

 

14. august 2006

 

Totales afslapning...- da vi ikke har lavet det der ligner noget særligt i dag. Det vigtigste er, at vi har fået handlet ind og bestilt en ridetur i solnedgangen i morgen.

Det går fantastisk med brudevalsen.

 

15. august 2006

Vandring og tølt-ridning på Islandske Heste.

 

Vi startede ud med friske ben og hjernen stillet ind på oplevelser - OG det fik vi...- både åndligt og fysisk.

Først var der "havbundsvandring". Det er altså lidt skørt, det der med at gå på den blotlagte havbund ved lavvande. Lidt smattet og mudder kommer op mellem tæerne, som føles som nu sådan noget gør.

Det tog det meste af 3 timer at gå ud til sejlrenden og tilbage igen - som løber op i noget der ligner en tur på 7-8 km. Så var der også dømt romkugler og is på hjemvejen.

Inden afgangen til ridecentret, fik vi os lige et par rubbere og en lur - ja, jeg har jo ferie!

Mette er ikke den helt store heste-fan, men hun var selv med på idéen i går, men alligevel var der lidt sommerfugle i maven da vi nærmede os centret. To teenagepiger, Emma og Lisa, råbte navne op på de tilmeldte og delte os op i grupper af uøvede og øvede. Mette tog mellemgruppen, i det hun havde reddet to gange før og jeg tpg gruppen for de øvede.

så var det i folden for at hente de islanske heste, Jeg fik "den røde hoppe" - hvad "den" så end betød og navnet Djaws lød ikke videre fjetligt.

Med lidt assistance til Mette og nogen af de andre fik vi sadlet op og var i løbet af en times tid, kler til afgang. I en lang række gik det gennem skoven til vi kom ud på stranden og kunne, til hest, nyde den smukke solnedgang. Islanske hente er den eneste hesterace der har 4 gangarter fra naturens hånd. Ud over skridt, trav og gallop, kan de tølte, som er en mellemting mellem skridt og trav og når der er gang i tølten, vil jeg tro, at der for en tilskuers synspunkt, er ret underholdende at se på. Mette synes nu også at det var ret underholdende og hver gang der blev råbt TØØØØLT fra Lisa i front, begyndte hun at le højt...- hvilket var ret afsmittende...- men jeg tro nu det var en afledningsmanøvre for en lille angst for at falde af hesten - hvilket jeg selvfølge ikke kan vide noget om!

Hjemme i lejligheden igen, sprang vi over brudevalsen og gik direkte i seng - uden at tage et bad - ummm...- lækkert!

 

16. august 2006

 

Jeg var ikke videre underholdende i morges og ville helst have tilbragt hele dagen hjemme i legligheden uden at lave en døjt...- og skønt vi lidt ømme i bagdelen fra Tølten i går, besluttede vi alligevel at tage øen rundt på cykel...OG DET FORTRYDER JEG LIDT I SKRIVENDE STUND - og det vender jeg tilbage til.

Det startede rigtig godt ud op ad østsiden af øen mod den nordlige spids. Her var der asfalteret cykelsti, som dog kun tog det værste af det at sidde på sadlen. Sikkert var jeg øm fra rideturen i går, men det sæde der var på min cykel gjorde det bestemt ikke mindre ubehageligt og det var kun 30 minutter henne i vores ø-rundfart.

 

Solen skinnede fra oven mens vi kom til enden af cykelstien og vi måtte ud på en grusvej for at fortsætte vores tur. det bragte os i midlertid ud i periferien af et militært område. "Vejens" beskaffenhed var ikke super god, men røv-dårlig! Jeg måtte rejse mig flere gange for at aflaste mine noget plagede sædeknuder (Tuber ischiadicum). Av, AV og atter av, og der var en hel ø's længde tilbage og mere ufremkommeligt terræn i vente.

 

Tilbage på landevej, og så tog vi en smutvej, også på landevej, men som snart blev afløst af en smal gangsti imellem lyngklædte bakker og humpede områder med høje siv.

 

 

Endelig var vi tilbage på landevejen i en vestlig retning mod Lakolt - øens "store" turistmagnet og med direkte adgang til den flade strand. Her holdt vi og vores bagdele et velfortjent hvil, før det igen var tilbage på JERN-hesten...- OG her valgte Mette vi skulle tage stranden hele vejen tilbage til lejligheden i Havneby...- dvs. mindst 10 km. på en hård og dumpet sandstrand!!!!????

 

Hjem kom vi, lang om længe, hvor jeg ca. stod op og trampede i pedalerne 2/3 dele af vejen...- gæt én gang hvorfor. Efter en solbeskinnet dag trag det hurtigt op til en ordentlig regnbyge. Faktisk var den så kraftig, at jeg tog mig et brusebad på terrassen.

 

17. august 2006

 

Stolene faldt mig lidt tungt i bagdelen her til morgen OG jeg var ikke den enste!!! Heldigvis havde vi bestemt os for at bruge nogen andre hestekræfter til at fragte os rundt i dag...- BILEN!

Turen gik til Højer Sluse og den nyere Vida Sluse (billedet). Her på de skrånende diger gik der masser af får, mens svalerne legede i opvindene på den østlige, og mere stejle side af diget.

Vejret var stadig tørt, men i det fjerne trak skyerne ind over marken, mens vi tog retningen mod Møgeltønder.

 

I slotsgaden tog vi et kig vi på jagt i et antikvarie og en hel lade fyldt med ragelse - nyt og gammelt i en pærevælding. Vi fulgte slotsgaden til Shackenborg Slot hvor Prins Joakim har sin bopæl. Desværre for os var porten låst, så vi ikke kunne komme tæt på det imponerende flotte istandsatte slot og dermed var vi hurtigt tilbage i bilen og denne gang med retning mod Tønder By.

Her tømte vi næsten en MATAS-butik for tilbudsvare og Mette fik nogen nye sko, før vi satte os ned på "Kælderen" for at få noget mad i skrutten. Inden længe tømte de mørke skyer deres væde over Tønder og vi bestilte en kop kaffe med tilhørende kransekage, for at finde ud af hvordan resten af dagen skulle tilbringes. GRÆNSE-handel...- og sådan blev det.

Som vandligt tro (dog ikke i går) øvede vi brudevalsen og for at gøre det en lille smule svært, valgte vi at tage bind for øjne - lade musikken og valsetrinene føre os igennem. Det gik rigtig fint og som afslutning tog vi lige en gyser "I know what you did last summer".

 

18. august 2006

 

Rejsedag og rengøring af legligheden - et TEAM-work med så stor effektivitet, at vi var færdige en ½ time før tid - klar til afgang og denne gang med retning mod Odense, hvor Mettes små vandpolo-unger var til H.C. Andersens Cup og heriblandt Mettes niece, Laura (billedet længst mod venstre)

 

     

 

Det var ikke gået så godt i de første par kampe, men den jeg så, bombede Laura 3 kasser i de første 2 minutter...- SÅDAN JOHAN! Sådan var det igennem hele kampen, som blev vundet med hele 13-3. TILLYKKE med det, unger.

Hjemme igen i Århus nåede vi lige at pakke bilen ud, før det stod ned i stænger, som det vist nok har gjort det meste af ugen. Det er skønt at være hjemme igen og lge her uden for vinduet er regnen stoppet, og jeg fangede lige denne store og flotte sky i solnedgangen. Nu er det tid til sofaen...- SØØØØØØØNT!

PS. bagdelen har det meget bedre! HA HA HA! 

20. august 2006

 

Madonna-feberen er over Danmark og i dag har vi været til INFO-møde i Horsens, da Mette og jeg skal stå i bar 5 på torsdag når verdens største POP-Ikon indtager Horsens Forum.

85.000 mennesker kommer der ind på pladsen - der skal sendes nogen øl over disken!

 

 

Jeg glæder mig så vildt meget - det bliver en så stor aften. Tænk at se Madonna i levende live på en scene 200 m. fra vores bar og synge "Like a virgin" eller "Hung Up" med et back-up kor bestående af 85.000 dedikerede FANS.

 

Klik på billedet ovenfor og læs mere om Madonnas Confessions Tour 2006 elle besøg Madonnas hjemmeside via discokulen til venstre. Go' fornøgelse!

 

25. august 2006

 

Lidt mat i kroppen og særdeles ømme fødder...- men det var det hele værd! Madonna gjorde det hun er bedst til - et sceneshow der var indstuderet ned til den mindste hoftevrik og krydret med en mængde provokation. FEDT!

 

Da Mette var Tovholder i Bar 6 og jeg, Lagerchef, skulle vi møde allerede kl. 12.00. Inden vi kørte mod Horsens var vi lige en tur forbi Silkeborg for at hente Sofie, som skulle være en af mine håndlangere med lageret.

Horsens midtby var så småt ved at blive spærret af da vi gik mod mødestedet ved Horsens Forum og ved de mange indgange var fans allerrede ved at indfinde sig.

 

Bar 6 var placeret perfekt. Den mange tons tunge scene var lige overfor, men det skulle senere vise sig, at når det gjalt opfylning af lageret, var barens placering det rene h......!

Kl. 14.30 var baren fyldt op med hjælpere, mens det meste af Horsens var fyldt med forventningsfulde fans. Kl. 17.00 ville portene blive åbnet og jeg ville opleve et menneskemylde jeg aldrig har oplevet tidligere. Bag baren var en kølercontainer med diverse drikkevarer, men der var ikke noget at fylde dem i. Barformanden, Pia, sagde, at tiden ville løse problemet for os, så vi nød udsigten til scenen og rokkede lidt til lydprøverne.

 

Kl. 15.50 blev det os klart, at vi selv skulle hente diverse emballage på hovedlageret. Med kun 1 time til invationen af 85.000 mennesker, havde vi lidt travlt i lagerafdelingen. Mens Madonna øvede intronummeret, slæbte vi kasser, masser af kasser fra hovedlageret, som var placeret på den anden side af pladsen, tilbage til bar 6, som efterhånden begyndte at ligne og lyde som en rigtig bar. Der var liv og masser af glade mennesker, som så frem til en hyggelig aften.

kl. 17.30 blev portene åbnet og tørstige mennesker satte gang i de 87 hjælpere i Bar 6 og til min store overraskelse svandt det hurtigt i både drikkevarer og emballage. Mads, ven af Sofie, var også kommet i løbet af dagen og der blev hurtigt brug for deres hjælp + 3 andre håndlangere på lageret. For at gøre en lang historie kort, så gik vi rigtig mange gange frem og tilbage fra lageret, som ikke blev mindre besværligt efterhånden som pladsen blev fyldt med publikum. Kl. 20.00 var der udsolgt af Barcadi Breezer's og appelsinvand samt vin. Madonna var endnu ikke kommet på scenen og jeg svedte.

 

Kl. 21.30. Endelig var det tid. I et KÆMPE lysinfærno, til høje toner og galloperende heste på storskærmene, hævede sig den 60 millioner kroner dyre DISCOkugle sig op fra scenen. Den åbnede sig og dér stod hun så, Madonna iført en noget udfordrende ridedragt. Showet var i gang og den 48-årige disco diva vrikkede, bukkede og sloede de smidige lemmer til det yderste! IMPONERENDE siger jeg bare - det var så stort at stå der og se hende i levende live.

 

Heldigvis var der ikke så travlt i baren nu hvor Madonna havde opmærksomheden, så der kunne spises og slappes af. Vi havde opgivet at komme igennem menneskemængden for at hente forsyninger, og ja, beslutningen var jo min.

Ca. omkring midnat sluttede Madonna af med et 8 minutter langt remix af nummeret "Hung Up". Den r.. fik ikke for lidt og efter lidt fællessang med publikum, lagde hun op til den store finish på hoved-scenen. Det var så her hun valgte at lave et lille stunt. Den store stjerne snublede på de høje hæle og lagde sig så lang hun var (152 cm.) hen af scenen. UPS...- men det lod hun sig ikke slå ud af, men rejste sig hurtigt igen og spænede, for at afslutte sangen i endnu et lysinfærno af spot og reflekterende lys fra den kæmpe discokugle. SÅDAN M - Jeg bukker mig i støvet!

 

I dag har pressen så haglet ned med kritik af koncerten, hvilket jeg ikke synes er berettet. Ømme fødder og en træt krop er det eneste det har kostet mig, som kun er en brøkdel af det jeg har fået ud af denne oplevelse - og så helt GRATIS.

 

26. august 2006                                                    "Stemningsbilleder fra Haven"

 

 

27. august 2006

 

Havde en rigtig MANDE-TUR i går sammen med Anders (fra Thule) og en af hans venner, Gert. Jeg var hjemme kl. 5.30 og da jeg vågende over middag, havde Mette inviteret Helle og Michael, og deres 7 måneder gamle søn, Malte, på kaffe! Jeg har ikke haft de værste tømmermænd, men her på den sidste aften i ferien er jeg lidt træt. Go' nat og sov godt!!!

 

31. august 2006

 

Månedens sidste dag...- i morgen er det September.

Nu starter nedtællingen for alvor til den store dag, min bryllupsdag, hvor jeg skal giftes med min Mette. Ja, noget ganske særligt og derfor vil september blive noget særligt her i dagbogen. Vi ses i morgen!

 

Kaptajnen ved roret

Navigatøren i stævnen

Sommerfugle Lavendel

Lys-indfald til røjeriet?

Ribe Domkirke

Vadehavsspejl

AFSLAPNING af 1. grad

"Havbundsvandring"

Rid let lille...- Mette

Farao Abildtrup på cykel

FORFRISKENDE...

En lukket port

Yndefuldt

KØB NU - det er et FEDT album

www.madonna.com

få % af de 85.000 fans

Mads og Sofie

Ride, ride Ranke...

Sådan!!!

Bedre plads fås ikke - GRATIS!

Ca. 3 cm lang!

 

 

Gør verden til et bedre sted ...- start dagen med et smil!