F

O

T

O

0

7

0

6

 

J. Abildtrup

Kontakt ¦ Links

  Juli 2006  

 

 

3. juli 2006

 

PYYYYYYHA...- det er næsten for meget af det gode. 30 grader og en let vind der er tør som Saharas ørkensand. Hvis jeg nu ikke var på arbejde, og kunne være ved vandet hele dagen, ville det nok ikke være så slemt...- ha ha ha...- god ferie til dem der har det!

 

Nå, det lugter nu alligevel lidt af ferie, da Mette og jeg har overtaget mine forældres hus i Silkeborg, da de, og Sofie, tog afsted til Florida i går i 17 dage. Lækkert for dem og os med dobbelt så meget plads end til hverdag og en sofa hvor vi begge kan ligge udstrakt UDEN at ligge oven på hinanden!

Da jeg kom hjem her til eftermiddag kunne jeg ikke tænke på varmt mad og foreslog Mette koldskål med kammerjunker og nyplukkede jordbær fra mors have. Inden den danske sommermiddag, tog vi ud til Vestre Søbad og fik os en "kølig" dukkert i det 20 grader varme krystalklare vand. Det var lige hvad der skulle til at sænke kropstemperaturen og friske op på et lidt tungt hoved.

Ps.: Jordbær går godt med koldskål og kammerjunker!!!

 

4. juli 2003

 

Familieforøgelse i Vakkelfamilien - hele 5 unger på størrelse med humlebier og søde er de da.

Der er altid gang i fuglene - en vidunderlig sang fra tidlig morgen til sen aften og vi kan få timer til at gå med at studere deres adfærd. Nymfeparatikhannen kan fløjte de første strofer af "Den gang jeg drog af sted..." og fløjte frækt efter pigerne.

Græsparakitterne gør ikke meget væsen af sig men farvestrålende ser de ud og hvis man er heldig kan ma se dem lave gymnastik på pindene i buret.

 

Varmen er stadig uudholdelig og jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det vil blive på torsdag, hvor det skal blive endnu varmere med temperaturer op over de 30 grader...- pyha!

 

8. juli 2006

 

Lørdag og jeg har været på arbejde fra kl. 8-12.00.

Det var så meningen at Mette og jeg skulle have været ud og sejle på søerne...- men regnen kom os i forkøbet. Mettes lækre sandwiches fik vi i stedet til frokost hjemme på Vestre Allé til lyden af regnens trommen på fuglevolierene nede i haven - det havde da lidt med vand at gøre!

 

Resten af dagen har vi kigget lidt på borddekorationer og bordplan til brylluppet, daset på sofaen og set tennis fra Wimbledon. Nu har vi lige indtaget endnu en lækker tunsandwich a' la Mette og en eksklusiv sommerdessert. Der er friske jordbær i haven og disse blev indtaget med vanilieis, peanuts og chokoladesovs. MUMS - det ligger godt i maven.

 

Nu er vi på vej ud på en lille aftencykeltur og så skal vi se VM-broncekampen i fodbold mellem Tyskland og Portugal - jeg har ikke været imponeret af den kvalitet der er blevet leveret til dette VM. Der har været for lidt angrebsfodbold og derfor alt for få mål - måske det er i aften der skal falde nogen flere mål!

 

 

16. juli 2006

 

I dag havde vi besøg af Käthe, Christian og deres lille datter Carla på 5 måneder. Hun lagde ud med at sove, men resten af tiden var hun dagens midtpunkt og det kan man jo godt forstå!!!? Humøret var heller ikke altid lige i top og slet ikke når hun fik øje på mig...??? Mor Käthe kunne dog berolige mig med, at mænd med skæg ikke lige var hendes livret. Nå, men vi hyggede os i varmen på terrassen og det var dejligt at gense den lille familie fra Middelfart.

 

20. juli 2006

 

Nu kan det snart være nok med alt den varme...- det er et sandt h..... at være på arbejde og når jeg endelig kommer hjem er lejligheden som en gryde. I dag er det den varmeste dag i denne omgang. 33,3 grader har det været i dag et sted i sønderjylland, men her i Brabrand har temperaturen også været over de 30 grader...-PYHA, der er altså for varmt. I morgen skulle det så regne og hvor jeg glæder mig til en lille forfriskning.

 

22. juli 2006

 

"STORE-maler-dag" - DAG 1.

 

Vi får ny sofa på mandag og så skal der males, hvilket vi har omgået i lang tid nu, men nu er der ingen vej uden om det længere. I går handlede vi maling og her i dag har der været gang i rugbrødsmaskinen, for at nedrense loft og vægge, for derefter at male.

 

Der blev gået til vafflerne fra tidlig morgen til sen aften. det var endnu en lille test af Mette og mit samarbejde og jeg lyver vist ikke vist jeg siger, at det gik rigtig godt uden nogen form for konflikter - men der er nu også mange ting der gir´sig selv...- jeg oppe og Mette nede!

 

Det er næsten utroligt hvor beskidt der egentlig var, da vi først kom i gang med ned at rense ned og jeg synes nu også at det var let at konstatere, at den maling der var blevet malet med sidst havde været lidt tynd!

 

Ind imellem det fysiske arbejde blev det også til lidt hygge på terrassen med en svalende øl.

 

Kl. ca. 20.00 havde loftet i stuen fået to gange og væggene én

 gang. Det var hurtigere end vi havde forventet, men som vi gav hinanden ret i, så er vi effektive når først vi kommer i gang - og det er da ikke helt ved siden af.

 

Jeg var for træt til at lave noget mad, så Mette foreslog vi købte en pizza. Såtænkt så gjort og 30 minutter senere sad vi på kanten af terrassen med pizza nr. 8 fra den lokale pizzaria i Brabrand og ikke at glemme, en kølig bajer.  

Jeg synes det kunne være sjovt at forevige dette øjeblik på et billede og fandt kameraet frem. Jeg indstillede det til selvudløsning så jeg kunne være med på billedet. Som det sikkert kan anes på billedet her til højre er Mette i gang med en hjertelig latter og det er der en gyldig grund til.

 

Ca. 10 sekunder har jeg, fra jeg trykker på udløserknappen på kameraet, til at komme i position, før billedet bliver taget. Første gang nåede jeg slet ikke ind i billedet, da den vej jeg havde beregnet var alt for lang. 

2. tur tog jeg i fuld 4-spring og af trappen og nåede lige ind i billedet og fik mig sat ned...næsten! Det er årsagen til Mettes store latter. Det grinede vi lidt af mens aftenen gled på held.

 

"STORE-maler-dag" - DAG 2.

 

Det var ikke længe vi kunne sove og vi havde allerede malerrulle og pensel i hånden kl. 9.30. Snart bredte der sig en duft af maling, mens P3 tonede ud af højtalerne. Inden middag var vi færdige og ganske fornøjede, over vores effektivitet, sad vi på terrassen og spiste en klemme.

 

I oprydningen havde vi fået et par kasser og stole i overskud. Dem besluttede vi at køre til Ebeltoft, men først skulle gulvet lige have en grundig skrubning med sæbespåner. Planen var lagt og jeg gik i gang med børsten, mens Mette tørrede efter med rent vand. Det trængte det gulv, og Mette var flere gange nød til at skifte vand. TEAMWORK på et højt plan og snart var vi færdige, lidt trættere end før, men endnu mere tilfredse.

 

FØR.

 

Turen til Ebeltoft tog en krig og Mette fik sig en velfortjent lur på vejen derud. Hjemme igen nærmede klokken sig 17.00, men vi var endnu ikke færdige.

EFTER.

Nu skulle planter, møbler plus nips på plads igen.

Igen var TEAMwork'et på plads og snart lignede stuen sig selv igen, dog med nymalede vægge og loft, som vi betragtede med STOR tilfredstillelse.

Trætheden var ikke blevet mindre, men vi havde stadig et arbejde der skulle færdiggøres, før sengens kalden kunne imødekommes. Grunden til hele denne omgang var jo, at der skulle komme en ny sofa og en ny betyder, at der er en gammel der skal UD.

For 3 uger siden bestilte vi en afhentning med "Storskrald" som er en gratis ordning i Århus kommune, hvor stort set alt kan afhentes. Sofaen og lænestolen skulle slæbes op til vejen, og bare tanken var udmattende for os begge. Nå, men det skulle jo gøres og det gik da også fint med sofaen. Da det kom til lænestolen havde jeg lige teknikken til håndteringen og bragte det videre til Mette. Hun kunne imidlertid ikke få fat på det udpegede sted og jeg måtte tag over, og ærgeligt nok konstatere, min håndtering ikke holdt vand - til Mettes helt store fornøjelse og latteren fyldte igen vores kroppe. PYHA...- det gjorde, at der kom fornyet energi så også lænestolen fandt sin plads på fortovet.

Mette skulle lige for en sidste gang ligge på langs, hvilket var en værdig afsked for en sofa der havde mange mindeværdige oplevelser på bagen...- blandt andet, var det den der dannede rammen, da jeg kyssede Mette for første gang.

 

Jeg tog min helt egen afsted med klenodiet, og om det var dens første oplevelse med den form for aktivitet, ved jeg ikke, men det var det min allerførste og sidste hoppetur.

Færdigt arbejde!

 

24. juli 2006

 

Ét styk sofa fra RAUN og en hel del tusindene danske kroner fattigere - men det er den værd, i hvert fald hvis man tænker på det alternativ der blev afhentet i morges.

 

26. juli 2006

 

Sommeren vil ingen ende tage og det bliver igen varmere og varmere!

I dag har Mette taget tidligt fri fra arbejde og forberedt en madkurv som vi tog med ud til Moesgård Strand.

 

Der var sort af mennesker på stranden og oppe i skoven var der en Vikingelandsby under opførelse til weekendens store internationale Vikingetræf.

 

Vi tog nu lidt længere ud på stranden, til vores helt eget sted, for at være lidt i fred og tage en dukkert i bølgen den blå. BRRRRRRRR...- det var koldt at komme i, men når først man er under var det perfekt. Vi kan vel heller ikke tillade os at kalde vandet koldt når det har en rekordtemperatur på 24 grader...- apropro vikinger!!!

Det hemmlige eller vores sted er ikke utilgængeligt for andre på stranden, men er det sted, netop ved det væltede træ, at jeg en frisk januar eftermiddag sate mig på knæ foran Mette. Det er ikke et sted vi komer tit, men det er altid noget særligt at komme derud og altid samler vi sten til at tage med hjem. Det er nu så hyggeligt og altid en oplevelse værd og eftertanke.

(billede taget i maj '06)

 

Det var nu ikke længe vi blev der i dag, men gik nærmere vikingerne på stranden, hvor der også var sol. Et skib markerede stedet og snart var stranden fyldt af mennesker klædt i tøjstil fra vikingetiden - spændende at iagtige mens vi nød en sandwich og en øl. Som "dessert" blev der vist bare baller m.m. af en "Viking" der ville ud og bade med sin hund, Ib. Enhver sin lyst - velbekomme!

 

30. juli 2006 - læs om vores dejlige sejltur til Samsø med Mettes forældre på August-siden

 

PSSSSSSSSSHHHHH...

Vestre Søbad, Silkeborg

Der er trygt unden moders vinger

Jordbær fra mors have

Mor og datter

det er hanskerne der gør det...

- og der blev gået i detaljer.

Jeg nåede det...- lige!!!

Fatter med kost og spand

Lige en sidste gang...

Det havde jeg ventet på længe...

Et underværk

Vikingeskib ved Moesgård

 

 

Gør verden til et bedre sted ...- start dagen med et smil!