F

O

T

O

0

5

0

6

 

J. Abildtrup

Kontakt ¦ Links

  Maj 2006  

 

 

4. maj 2006

 

Så er det blevet Torsdag - og det er godt to uger siden jeg kom til Danmark, fra et stykke Grønland der så småt var ved at indstille sig på forår og midnatssol. Det er for fedt at være hjemme igen i "vante" omgivelser, hvor det DANSKE forår for alvor er kommet i gang og overalt kvitterer floraen med de dejligste farver. (sender en tanke til "Familien" i #356).

 

To uger er gået som dug for solen, men jeg/vi har heller ikke ligget på den lade side. I Lørdags fik Mettes bil sommerdæk på, hvilket jeg klarede i fin stil sammen med John. Vi var også et smut nede i Viborg by for at tage pulsen på boligmarkedet. Hold da op hvor er der mange fede huse og vi kan sagtens blive enige om typen på huset, men når vi så kigger på prisen...- er det straks en anden sag - UHA - hvor er det dyrt...- heldigvis er vi kun på en kigger!!!

 

Efterfølgende var vi så i stalden med John og hans nevø Mads på 3 år - der blev fodret af og malket køer, så de små kalve kunne få noget af spise - de sødste små kalve. Én af dem var Mads' og det forstår man, så godt som de kom ud af det med hinanden.

 

En dejlig dag som gik hen og blev lidt lang taget i betragtning af, at Mette og jeg skulle tidligt op om søndagen til min søsters konfirmation i Harboøre.

Kl. 7.30 kyssede Mette mig på kinden og sagde "God morgen - der er morgenmad og 15 minutter". Tidligt var det en søndag morgen, men sådan en opvågning kunne jeg ikke stå for og smuttede hurtigt under bruseren. Mettes søster var i køkkenet og havde disket op med den helt store morgenkomplet. Der sad vi så alle 3, trætte og Mette og mig i vores fine tøj lige klar til at springe ud i bilen og køre de 75 minutter til Natasjas Konfirmation i Harboøre Kirke.

 

Vi nåede det og i alt for god tid - en hel ½ time før tid. Nå, men vi gik indenfor i en kirke der så småt var ved at blive fyldt op - vi satte os lidt ude i siden, da vi ikke var sikre på om der var plads til os på bænken ud for Natasjas plads - hvis nu hele familen kom i kirke. 10 minutter i "lukketid" kom de ind i kirken - Far, Elga, Jan, Pernilla, Dianna og Sandra. Vi kom med op foran da der var sat 4 ekstra stole op til den store familie. Helena, Jens Kristian, Henriette og hendes Kæreste, Anders kom lige til tiden. Det var lidt specielt at have Mette med i kirken - her sammen med familien fra Vestkysten. Jeg ved ikke hvad Mette tænkte på, men mine tanker tog et smut ud i fremtiden til datoen for vores bryllup - det kildrede i maven og jeg gav Mette en kys på kinden.

 

Konfirmationen blev overstået i løbet af en times tid, hvor der blev fortalt sjove historier af præsten om sine konfirmander og sunget salmer, der til tider havde alt for mange vers. Efterfølgende var det så hen på min fars gård, hvor der var dækket op til ca. 60 gæster, som snart indfandt sig.

Stolt som jeg er af min Mette, blev hun præsenteret til alle familiens medlemmer, der alle med et skævt smil spurgte forsigtigt; " - om hun var den længe ventet kæreste?" Jeg sagde "ja" med et kæmpe smil og Mette fik mange KÆMPE knus med på vejen. Ja, det var dejligt at opleve andres glæde og tilkendegivelser på Mette og mines vegne, men nu var det Natasjas Konfirmation og traditionen tro blev der sunget sange, råbt HURRA'er og skålet for hendes indtræden i de voksnes rækker. Der var ingen tvivl om at Natasja havde haft sommerfugle i maven hele dagen, men ud på eftermiddagen løsnede hun op og kunne smile glad til fotografen (Pernilla) med Mor og Far ved sin side.

 

Med maverne godt fyldte gik turen tilbage til Århus, med Sandra på bagsædet, som vi satte af på Tjele Efterskole. Hjemme i Brabrand faldt vi om på sofaen TOTAL udmattede - en dejlig og OPLEVELSESRIG weekend var ved at være omme.

 

Som skrevet er det torsdag og solen skinner fra en skyfri himmel og får temperaturerne helt op på 20 grader - det er næsten for godt at sidde inde i, men jeg synes også at det er sjovt at skrive om mine oplevelser her på Thulehunden. I morgen er det kursusdag for mig i Odense og på Lørdag skal Mette og jeg samle et klædeskab fra IKEA. Mette er spændt på hvem der kommer til at tage styringen - også jeg samt hvem der bestemmer hvor "skabet" skal stå.

Vi ser det begge som en lille prøve...- jeg skal nok vende tilbage med resultatet!

 

12. maj 2006

 

Store Bededag - og vejret viser sig fra sin gode sine. Det er også dagen derpå, hvor Mettes og mine forældre mødte hinanden for første gang. Anledningen var prøvespisning på bryllupsmiddagen på Nilles Kro.

Med en anelse af spænding i vores maver tog vi afsted i går aftes for at mødes med forældrene kl. 19.00. Uden at skulle uddybe de mange detaljer og observationener om deres første møde, kan jeg dog sige, at det gik rigtig godt og at middagen kun blev en mindre del af alt den snak der gik hen over bordet. 

Men nu var vores sammenkomst jo primært at smage på den valgte menu til brylluppet og der blev præsenteret, smagt på diverse vine og indtaget det dejligste mad - alt sammen en saglig fryd for smagsløgene. Der var ikke meget at komme efter, heller ikke fra forældrenes side, som kun kunne give udtryk for "et godt valg" - og sådan blev det!

Nu er menuen valgt og vi er kommet endnu et stort skridt på vejen mod den store dag i september - og hvilket skridt, hvor vores forældre hilste på hinanden for første gang!

 

Ellers har det været en uge der har stået i "Klædeskabets tegn".

Ja, det startede jo allerede sidste søndag med selve skabene og så er glas-skydelågerne kommet her i løbet af ugen. Jeg er ret godt tilfreds med mig selv og stolt over, at jeg kunne samle det uden de helt store problemer. Mette har selvfølgelig også bidraget med en hjælpende hånd i ny og næ. Der er også kommet et par hylder op i soveværelset til nogen af alle de bøger vi har (de fleste er nu Mettes). Det er blevet ret godt og som Mette sagde den anden aften; "Det er et helt andet rum at komme ind i...-" og jeg kan kun give hende ret i.

Det har faktisk været lidt plasfemisk at gå indendøre for at samle kædeskab, da vejret har været fantastisk godt med op til 23 grader i løbet af dagene. Varmen har for alvor også haft sin virkning på floraen og specielt flot har en Slåen stået her først på ugen. En kvinde stoppede op flere gange i løbet af ugen for at bruge et sted mellem 10-15 minutter på, bare stående og betragte de mange tusinde små hvide blomster - det er også et flot syn.

 

 

Tirsdag fik jeg lige besøg af en Thule-boer. Kate er hjemme på ferie i en 3 uger og kom lige forbi til hjemmebagte boller og kaffe. Tirsdag aften kom der også 3 Luftballoner forbi ude over skoven på den anden side af Brabrand Søen - jo, det er virkelig dejligt at være hjemme i Danmark igen og specielt når naturen byder mig velkommen med sådan et vejr og klædedragt.

 

Det er Fredag og helligdag, vi har fri og har her til morgen nydt et godt måltid med hjemmebagte boller. I eftermiddag har vi et projekt med en håndklædestang og en gå/istur ved Moesgård Strand.

 

13. maj 2006

 

Sommerstemning ved Moesgård Strand...

 

 

Det var en fantastisk tur til Stranden og vi gik målrettet efter STEDET - ja, det sted hvor Mette sagde "Ja". På vejen derud spottede jeg stenen, som jeg den sene eftermiddagstime i januar havde sat nogen tanker i gang i forhiold til det jeg var ved at gøre. Jeg var på vej ud i "Grænsehavet" med mit hjertes udkårende! Mette huskede ikke stenen og det var der måske en grund til, da hun på det tidspunkt, hvor vi passerede den, IKKE vidste hvad jeg havde gang i.

 

Vejret var som på en sommerdag i Juli og tæt på stranden lå der sejlbåde for anker. Vi blev begge grebet af stemningen tilbage i januar - det var dejligt og besluttede straks, at dette sted vil for altid være vores sted. Vi blev ved træet og nød det gode vejr - siddende og liggende. Der blev også tid til en tur gennem skoven og en is på vejen hjem.

 

I aftes lejede vi en DVD "Brødre" med Thomas Ulrich i hovedrollen, som major bliver sendt til Afghanistan. Her bliver han imidlertid skudt ned og beskeden til familien i Danmark er, at han er død. "Michael" er ikke død, men er kommet i en fangelejr sammen med en anden forsvunden dansk soldat. De bliver udsat for tortur og for at overleve slår Michael den anden dansker ihjel.

Derhjemme udvikler familien sig og lever videre i uvidenhed om Michaels eksistens. Broderen, Jannik forelsker sig i Michaels kone og det udvikler sig...- lige indtil den dag hvor Michael kommer hjem!

Jeg kunne ikke lige samle mig om filmen, som er barsk fra start til slut. Mette så den og kunne bekræfte den rædsel man gribes af, når man ser filmen - følelserne tvinges frem! Se den, men ikke på en dårlig dag!

 

Mens Mette så filmen "legede" jeg med kameraet på terrassen. Jeg ville prøve at få et godt skud af den fulde måne og aftensstemningen.

 

Nu er det lørdag. Mette er i Kolding med vandpolo og jeg skal i gang med noget rengøring...- SUK!

 

20. maj 2006

 

Store FINALE dag i Athen - og jeg tror vi har en chance for at vinde. I torsdags var jeg hos min gode ven, Martin i Åbyhøj, hvor vi så semifinalen. Efter vores mening var der ikke nogen af de sange vi hørte, der kan gøre en forskel i forhold til vores egen sang "Twist of Love" med den skønne Sidsel. Der dog lige et forbehold, da arvefjenderne fra Sverige stiller op med den skønne og forførende Carola, som jeg husker fra 80'ernes Grand Prix'er med bl.a. "Främling". Ja, hvem af dem det bliver må stå hen i spænding til aftens finaleresultat, vi skal samles med Mettes søskende og børn, og vi skal nok gøre vores til at det bliver Sidsel.

For at gøre det hele en lille smule mere interaktivt, har jeg være på DR's hjemmeside og udprintet en stemmeseddel, hvor vi selv kan stemme på de sange vi synes er gode. Skulle du kære læser have lyst til at have sådan en stemmeseddel så klik HER.

 

Ellers så går dagene bare derudad og HELDIGVIS nærmer dagen sig, hvor jeg skal starte på mit nye arbejde på Silkeborg Centralsygehus. Her den seneste uge har dagene været lidt MEGET L A N G E...!

 

21. maj 2006

 

TILLYKKE med dagen Arne, min PAP-far, som i dag fylder 48 år.

 

Det er også dagen derpå efter Eurovisionens musik konkurrence i Athen - og hvilken aften. Ja, inden vi satte os foran tv'et ude ved Trine, mettes søster, så vi lige Champions League kampen mellem Krim og Viborg - Viborg blev kåret som vinder efter en noget nervepirrende kamp - også et Tillykke til Viborgs tøser fra Thulehunden.

 

Tilbage til Grand Prix'et, hvor vi sad klar med vores stemmesedler fra start til slut. MEN lige meget hjalp det vores favorit, Sidsel med "Twist of love". Sangen fik en placering som nr. 18 med sølle 18 point - det var ikke fair, lyt selv!

 

Den helt store vinder blev de meget kontroversielle LORDI fra Finland med sangen "Hard rock, Halleluja". Ja, de fyrede den af med et heavy nummer i kostumer, som taget ud fra en "Lord of the ring" film. Finland har rekorden i sidstepladser, men det har de så gjort op med nu. Godt for Finland, men skidt for Danmark der til næste år må ud i en semifinale, inden vi kan gå videre til finalen.

 

23. maj 2006

 

Godt en uge til jeg skal starte mit nye job! Dagene snegler sig derudad og regnen siler ned med meget små ophold! Jeg keder mig!!!!! - jeg skal ikke klage, men nu er det ved at være for meget af det gode, for der ikke så meget mere praktisk jeg kan lave herhejmme. Det sidste jeg har kreeret er en tavle i køkkenet, hvor vi kan skrive ting på med kridt.

 

Der er jo altid noget man kan lave i forhold til brylluppet, meeeeen...- jeg er ved at køre lidt død i det, da jeg stort set ikke har lavet andet de sidste mange uger - jeg trænger lige til en lille pause fra det, hvilket kommer helt af sig selv når jeg starter på arbejde!

 

Jeg har ikke så meget mere på hjertet i dag eller rettere sagt, jeg må hellere stoppe NU, inden det bliver alt for meget brok. Jeg tror, jeg vil sætte noget fedt musik på CD-afspilleren og tænde lidt af til det...- god idé dér!

 

27. maj 2006

 

Så er det blevet weekend, nærmere bestemt lørdag. I torsdags var jeg sammen med Mette til barnedåb ved Mettes veninde Helle. Deres lille søn blev døbt Malte. Mette var gudmor og bar ham op i kirken. En stor dag for hende, som efterfølgende gav udtryk for en vis nervøsitet i kroppen ved at gå forreste op igennem en fyldt kirke!

 

I onsdags kørte vi til Strandgård møbler for at kigge på den "berømte" sofa fra Raun, som vi havde spottet i København. Den lignede sig selv og efter en noget lang salgstale fra sælgeren, hvor han tog os med på en forretningsrejse til Norge for en måned siden, endte det med at vi købte sofaen. Sofaen her er vist i lyst stof, men vi har valgt et noget mørkere brunlig meleret stof - det er mere praktisk. Vi ved endnu ikke hvornår vi kan få den leveret, men det bliver lækkert at ligge i den - jeg glæder mig i hvert fald!

 

I går modtog jeg mit intro-program til den første uge på Silkeborg Centralsygehus, og straks kløede det i fingrene for at komme i gang med faget igen. Det er virkelig styr på orgrammet, som i detaljer er beskrevet i et skema. Det er noget helt andet, og meget mere professionelt, end det jeg mødte, da jerg startede på Thule. De to steder er forøvrigt helt uden sammenligning.

 

Mette skal til vandpolo i Odense og derfor tager jeg en tur hjem til forældrene i Silkeborg. Jeg skal have fundet min dåbsattest, da den skal bruges i forbindelse med indgåelse af ægteskab. Jeg har ingen anelse om hvor den er henne, men mon ikke den gemmer sig et sted i de flyttekasser, der stadig står på loftet, Vestre Allé 8.

 

30. maj 2006

 

"Kom maj du søde milde..." - jahhh...- det synger vi jo, men vejret er noget ganske andet!

Det ene øjeblik er solen her - det andet lyder et tordenskral og sekunder efter åbnes himlens sluser.

I dag har det været helt specialet med hagel så store som ærter. Jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet, da to hundeluftere måtte løbe i ly under et stort træ, da haglen for alvor slog ned fra himlen. På terrassen hoppede og dansede "Skomagerdrengene", det kalder man fænomenet, når dråber/hagel laver et nedfaldskrater, som når vi kaster en sten i vandet. Et forunderligt syn - og godt jeg ikke var ude at lufte hund i de små 5 minutter bygen tog om at tømme sig over Brabrand. 

 

 

Hvide "blomkålsskyer" i en malerisk palet blandet med faretruende grå og endda sorte skyer, med en coboltblå himmel som baggrund - det er en fryd for øjet. Jeg skrev engang i et digt; "Når man taler om skønhed - er naturen den største af alle" læs digtet HER!.

 

Jeg er græs-enkemand i denne uge, da Mette er i Grønland - nærmere bestemt Sisimiut. Det var sært at lægge sig til at sove i sengen helt alene i går aftes, men på den anden side også lækkert at kunne brede sig ud over det hele.

Der er altså mange ting jeg skal vende mig til herhjemme efter mange år som single - heldigvis er det kun få ting, som er direkte tralst. Det tager jo tid at komme ind i en rytme, ikke mindst fordi vi begge har været alene gennem nogen år. Man bliver sgu' lidt sær med tiden, der opstår særheder, som er så indgroede, at jeg ikke tænker over, at det måske kunne gøres på en anden måde.

Det er lidt lækkert at kunne lade opvasken stå, nu hvor Mette ikke er hjemme - jeg kan lige hører hende sige; "Det er da nemmere at tage den nu, end i morgen hvor der er kommet mere opvask!" Og det er så sandt som det er sagt, men derfor er det nu lidt rart bare at lade den stå - måske er det bare for at understrege en vis form for frihed og det skulle da være mærkelig, hvis jeg var den eneste mand i verden, der har det sådan når "konerne" er væk hjemmefra i et par dage eller 3.

Det er kun rart i nogen dage og så savner vi dem - at lægge sig ind til hendes varme krop og lytte til hendes dybe åndræt. Opvasken ER taget, mens vi tænkte hvor tralst det var, at vi ikke tog den for 2 dage siden. Der er jo en grund til at vi har valgt at leve sammen med dem - forhåbentligt - og så mange gode ting i det at være to, som ikke burde overskygges af tralse stunder, som alligevel ikke har nogen større betydning "In the big Picture".

 

I går var det mandag, i dag er det tirsdag og på fredag skal jeg hente min Mette i Kastrup Lufthavn.

 

"Mørke skyer ligger tungt i horisonten - snart de vil lade deres byrde falde.

Regnen væder de tørre planker og den hårde jord - snart liv vil spirre fra dets mørke.

O sol, kom og varm min krop og vind, leg med mit hår,

da jeg i denne stund efter min elskede længes."

J. Abildtrup, '06

 

Anemoner i haven

Møøøøøøøhhh....

FLOT par dér!!!

SPORTS-pigen Natasja

Dejlige søstre - Sandra, Natasja og Helena.

Lidt mere forår

PAX klædeskab fra IKEA

CERES varmluft-ballon

Caribien...!!!

Forår i skoven

"up-in-the-face" film...

Skønne Carola, men...

...- jeg tror på Sidsel

Ja, døm selv...

Regnvejrsdage i maj...- ØV.

Sofa makers

Silkeborg Centralsygehus

Hagl på størrelse med ærter

Efter regn kommer sol...

 

 

Gør verden til et bedre sted ...- start dagen med et smil!