Basen set fra sydbjerget

Foto af Jesper Abildtrup 2005

 

Kontakt ¦ Links

På opdagelse i Thuleområdet

     

Thule Air Base ligger på 76°, 30 minutes nord og 68°, 30 minutes vest, ca. 690 sømil nord for Polar Cirklen og 800 mil syd for Nordpolen. Thule Air Base ligger i den Grønlandske kommune, Pituffik.

 

Grønland er den største ø i verden og dækker et areal på 2.166.000 kvadrat kilometer (50 gange større end Danmark) heraf er 1.756.000 kvardrat kilometer dækket af is. Grønland er 2.670 km fra nord til syd og er på det bredeste sted 1.050 km.

 

Vejr og klima i Thuleområdet

Det første man bemærker ved ankomsten til Thule er den friske luft. Luften skulle efter sigende være så klar, at vurderingen afstande med det blotte øje, kan være svært.

 

Temperaturerne i Thule kan svinge meget fra sommer til vinter.

Om Sommeren (maj - September) ligger gennemsnitstemp. ca. på 5°C, hvor det om vinteren ikke er unormalt at temperaturen kommer under de -30°C.

Den Arktiske vinter har mange luner. For det første er der mørkt 24 timer i døgnet fra midt i november til slutningen af januar. For det andet kommer der jævnligt gang i elementer med vinde fra 30 til 100 knots.

Hvis man skulle blive fanget i en arktisk storm er der udenfor basen placeret overlevelses-skure i korte intervaller lang vejen til de andre militære anlæg. Skurene er opvarmet og fyldt med nødrationer, vand samt en seng med diverse tæpper, så man kan holde sig varm.

Læs mere om klimaforhold på Grønland på www.dmi.dk.

 

Thule er det meste af året dækket af sne, men fra juni til september smelter sneen og blotlægger den arktiske tundra. Plantelivet blomstre frem på rekordtid og farver bakker og dale i en grøntskær. Der er også forskellige dyr der trodser det ellers kolde klima, så som polarræve, snehare og flere forskellige fuglearter. Isbjørne, rensdyr, sæler og Moskusokser kan også forefindes i Thuleområdet.

 

På de følgende sider kan du læse om de mange steder der er at besøge når man er på Thule.

Beskrivelserne er på engelsk og krydert med en del af mine egne billeder.

 

God læselyst. KLIK HER!

 

 

Gør verden til et bedre sted ...- start dagen med et smil!